Pakhuis Roosendaal
Image default
Bedrijven

Met welke speelgoed bevorder je de ontwikkeling van je kind

In de eerste levensjaren ontwikkelt een kind zich het meest, het is dus ook belangrijk dat een kind dan alle goede dingen leert. Jonge kinderen spelen veel dus heeft speelgoed ook een grote invloed op de ontwikkeling van kinderen, het is dus goed om kinderen speelgoed te geven wat ze leuk vinden en waar ze iets van leren.

Fase

Terwijl kinderen opgroeien maken ze steeds meer fases mee, bij elke fase leren ze ook weer nieuwe dingen. Het is dan ook belangrijk dat het speelgoed waarmee ze spelen bij de juiste fase past, hierdoor leren ze namelijk het meest. Voor baby’s is het spelen met grote voorwerpen heel goed voor de motoriek, een lege fles kan een baby al nieuwe dingen aanleren. Voor peuters is het leuk om wat kleinere vormpjes in andere vormpjes te laten passen, hierdoor wordt de verfijnde motoriek namelijk ontwikkeld. Naarmate kinderen ouder worden is het mogelijk om speelgoed te geven met getallen en letters erop, hierdoor gaan kinderen namelijk leren lezen en tellen.

Leuk en leerzaam

Naast dat speelgoed leerzaam kan zijn moet het ook leuk zijn, wanneer een kind speelgoed leuk vindt gaat hij of zij hier namelijk meer mee spelen. Dit zorgt er dus ook voor dat je kind meer leert.

Veilig

Het is heel belangrijk dat het speelgoed dat je aan je kind geeft veilig is, je wilt natuurlijk niet dat je kind zich bezeert of iets overkomt. Het is daarom belangrijk altijd zelf nog goed te kijken naar het speelgoed, je moet vooral opletten of het speelgoed groot genoeg is en of er geen scherpe randjes aan zitten. Kleine kinderen stoppen namelijk veel in hun mond en kunnen dus ook makkelijk stikken als het speelgoed niet groot genoeg is, het is natuurlijk ook niet fijn als je kind zichzelf snijdt aan het speelgoed omdat er scherpe randjes aan zitten.