Pakhuis Roosendaal
Image default
Bedrijven

Je kantoor inrichten of renoveren voor een goede prijs, hoe doe je dat?

In de tijd van de pandemie werkt al je personeel thuis. Een mooi moment om je kantoor een make over te geven of een nieuw pand in te richten. Maar uiteraard moet dit wel voor een goede prijs, maar hoe doe je dat dan? In dit artikel leggen we uit hoe je kunt besparen op de inrichting van je kantoor zonder akkoord te gaan met mindere kwaliteit. Lees dus snel verder als je hier meer over wilt weten.

Besparen op de essentiële kantoormeubelen

Elk kantoor heeft bureaus en bureaustoelen nodig. Maar deze kunnen aardig prijzig zijn en je hebt er ook grote hoeveelheden van nodig. Deze kantoormeubelen zijn dus hoogstwaarschijnlijk de grootste kostenpost in de begroting. Maar hier kun je flink op besparen! Nieuwe kantoormeubelen kopen is natuurlijk een optie, maar wat nou als je kijkt naar gebruikte kantoormeubelen. De prijs van deze meubelen zijn een stuk lager en de kwaliteit hetzelfde. Je hebt namelijk ook gewoon goede merken van topkwaliteit, zoals een Ahrend bureau voor twee derde van de prijs. Hetzelfde geld voor bureaustoelen. Bij grote partij inkoop kan er wellicht ook nog onderhandeld worden over de prijs. Maar misschien denk je wel dat tweedehands kantoorartikelen lelijk, oud en van slechte kwaliteit zijn. Maar het tegendeel is waar.

Gebruikte kantoormeubelen van goede kwaliteit

Misschien denk je dat gebruikte kantoormeubelen van slechtere kwaliteit zijn, of helemaal af zijn. Maar dat is niet waar. Gebruikte kantoormeubelen verkopers kopen grote partijen in voor een lage prijs. Deze meubelen zijn 1, 2 of 4 jaar oud en functioneren gewoon nog prima. Ook kijkt de inkopende partij naar de kwaliteit van de kantoormeubelen en kopen deze alleen indien ze van goede kwaliteit zijn. Er zijn ook genoeg partijen die de meubelen ook nog opknappen. Dus over de kwaliteit hoef je je geen zorgen te maken. Daarnaast help je zo ook de almaar groeiende afval bult kleiner te houden en bespaar je enorm op de kosten voor je nieuwe kantoor. Zonder af te doen aan kwaliteit.